Laagste prijs garantie
Nieuwe kade 1
9001 AE Grou
T (0566) 621309
F (0566) 622467
E info@oostergoo.nl
Sitemap
Oostergoo Hotel Restaurant

Recept

Boerderijkip met in sinasappel gegaarde rode biet gebakken witlof,quinoa en saus van salie

Recept

5 st boederijkip                                                  saus

Rode biet                                                           karkassen

Sinasappel                                                         wortel,ui,bleekselderij en prei

Witlof                                                                peperkorrels, salie,laurier

Salie                                                                  water

Heeft u dit gelezen? Vertel het aan één van onze medewerkers en wij serveren u een heerlijk glas wijn.

Bereiden

 

Snijd de kip van het karkas

Leg de borst met de vel kant naar onder en breng de kip op smaak

Bak de kip en mooi goud bruin en gaar in de oven

 

Saus

 

Verwarm de oven voor op 180°. Leg de karkassen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de groenten grof en leg de ui en wortel bij de karkassen op de bakplaat. Zet nog 20 minuten in de oven.

Haal alles uit de oven en doe de karkassen,groenten en de specerijen in een grote pan. Voeg de kruiden en het water toe. Breng aan de kook en schuim af met een schuimspaan. Laat het geheel 12 uren staan en zeef de fond. Breng op smaak met salie en zout. Bind het af als nodig is.

Biet

Pers de sinasappels. Snij de biet op het juiste formaat en leg ze in een vacumzak. Giet er het sinasappel sap bij en breng op smaak met zout en peper. Gaar de bietjes in de oven op 100 graden stoom. Koel ze af in een bak ijswater.