Laagste prijs garantie
Nieuwe kade 1
9001 AE Grou
T (0566) 621309
F (0566) 622467
E info@oostergoo.nl
Sitemap

Wie zijn wij

MARCEL EN ANNEMARIE OOST: AANGENAAM…

Sinds 1999 zijn Marcel en Annemarie Oost de trotse eigenaren van Hotel Restaurant Oostergoo. Hoewel beiden geboren en getogen zijn buiten Friesland, zijn ze inmiddels niet meer weg te denken uit Grou. Onder hun leiding heeft Hotel Restaurant Oostergoo opnieuw een opwaardering ondergaan. Maar wie zijn eigenlijk deze ras-ondernemers?

 

Marcel Oost is in 1969 geboren in Bussum, Annemarie Rietkerk in 1972 in Monnikendam. Zij volgden min of meer hetzelfde middelbaar onderwijs, en maakten al snel kennis met het ondernemerschap. Marcel als bedrijfsleider in een druk bezochte sauna in Laren, Annemarie als eigenaar van twee kledingwinkels. Samen hadden ze de wens om een nieuwe uitdaging aan te gaan als ondernemers. In december 1998 doet zich een unieke kans voor…

 

Zij zijn op dat moment bedrijfsleiders van de sauna. Een vaste bezoeker van de sauna, de heer Velhuyzen uit Baarn, stelt hen de vraag die hun leven in een stroomversnelling zet. “…Of zij er iets voor voelen om een hotel in Friesland te exploiteren”. Marcel en Annemarie aarzelen geen moment en stappen in de auto naar Grou. Het hotel is wegens vakantie gesloten, maar de eerste indruk van buitenaf, de locatie, het dorp, is voldoende om te besluiten ‘we doen het'.

 

In januari 1999 verhuizen ze naar Grou. Ze gaan in opleiding en worden zo in het diepe gegooid. De eerste jaren wonen ze in het hotel. Het is hard werken, maar ze hebben de juiste instelling. “Niet zeuren en er tegenaan”.

 

Anno 2011 is Hotel Oostergoo één van de gezelligste en bekendste hotels van Friesland. Marcel en Annemarie vormen intussen een gezin met hun kinderen Wouter en Zenna. Het gastheer en gastvrouw zijn van Hotel Restaurant Oostergoo geniet hun hoogste prioriteit, maar beiden laten ook duidelijk blijken dat er naast het werk ook andere, meer humanitaire, doelen in het leven aandacht en steun moeten krijgen. Zo is Marcel ambassadeur en mede-initiatiefnemer van MS Markol; de boot waarmee mensen met een beperking kunnen genieten van een dag op het water. Daarnaast deden zij giften aan het Ronald McDonaldhuis en ZaZaZorg.

 

 

WINNAAR LC PUBLIEKSPRIJS MEEST MARKANTE HORECAONDERNEMER


 

Eigenaar Marcel Oost (42) van hotel-restaurant Oostergoo in Grou was in 2012 verkozen tot de Meest Markante horecaondernemer in de categorie logiesverstrekkers (hotels). Op 19 november van dat jaar moest Marcel Oost strijden tegen de winnaars van drie andere horecasectoren (cafe, restaurant en recreatie) om de titel Meest Markante horecaondernemer van Friesland 2012. Deze titel ging naar Arjen Rusticus van de Walrus. Marcel Oost werd hierin een goede tweede. Wel werd hij winnaar van de LC Publieksprijs, publiek kon hiervoor stemmen. Marcel ontving de meeste stemmen van het publiek en zeg nou zelf van je publiek moet je het hebben...... super trost is hij dan ook.