Laagste prijs garantie
Nieuwe kade 1
9001 AE Grou
T (0566) 621309
F (0566) 622467
E info@oostergoo.nl
Sitemap

Uit met kinderen

Uitstapjes met de kinderen

Indien u een bezoek brengt aan ons hotel, zijn er ook voldoende mogelijkheden voor u en uw kinderen!

 

Aqua zoo LEEUWARDEN; De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s en rode vari’s op het lemureneiland. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het park! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park.

 

Woudagemaal; LEMMER Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.

 

Kameleondorp; TERHERNE In de Kameleonboerderij is levensgroot het Kameleondorp Lenten nagebouwd. De pratende melkbussen vertellen over het dorpsmysterie en leiden bezoekers door het hele dorp. Stap vervolgens in de rondvaartboot die geduwd wordt door de Kameleon. Een inwoner van Lenten vertelt alles over het dorp, de omgeving en natuurlijk de films en de boeken. Onderweg kunnen de kinderen veldwachter Zwart helpen bij het oplossen van een probleem op het meer. De rondvaart boot gaat naar het Avontureneiland van Gerben Zonderland, waar bezoekers ontvangen worden door een Kameleonfiguur. Er zijn spannende paden die je leiden over en langs het water, door de bomen en over de moerassen.

 

 

Fries Scheepvaart museum SNEEK Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Behalve veel van de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek

 

Nationaal modelspoor museum SNEEK Ontdek het toen en nu van het spoorbedrijf in binnen- en buitenland.

 

Naturij DRACHTEN Aan de zuidrand van Drachten vindt u onze schitterende Kinderboerderij/Natuur -en Milieucentrum. Op een terrein van maar liefst 7 ha. is er voor iedereen veel te beleven.

 

Planetarium FRANEKER Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd tussen 1774 en 1781 gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga.