Laagste prijs garantie
Nieuwe kade 1
9001 AE Grou
T (0566) 621309
F (0566) 622467
E info@oostergoo.nl
Sitemap

Evenementen

EVENEMENTEN IN FRIESLAND

Friezen houden van traditie; vooral als dit gepaard gaat met gezelligheid. Het hele jaar door is er een ruime keus uit evenementen in Friesland, met als bekendste natuurlijk het SKS Skûtsjesilen.

 

Sportieve evenementen

 
SKS Skûtsjesilen

Traditiegetrouw strijden de 14 SKS Skûtsjes 2 weken lang om de eer. De schippers strijden ontmoeten elkaar iedere dag op een ander wedstrijdwater. De start van het skûtsjesilen is in Grou, waar op vrijdagavond de loting van de eerste 3 wedstrijden plaatsvindt. De volgende dag gaat het spektakel van start op de Pikmar en Wijde Ee.

 

PC-kaatsen

De belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar wordt op het Sjûkelân in Franeker gehouden. Dé kans om een onvergetelijk, typisch Fries sportevenement mee te maken. Begrijpt u de spelregels van het kaatsen niet? Er is ook genoeg te zien en te beleven in Franeker voor en na de wedstrijd.

 

Sneekweek
Al sinds 1934 wordt één van de grootste zeilevenementen in Europa in Friesland georganiseerd: de Sneekweek. Dit 6-daagse zeilevenement trekt jaarlijks bijna 1000 boten uit binnen- en buitenland naar het Sneekermeer. Zowel op het starteiland als in de binnenstad kunt u genieten van sport, gezelligheid en live muziek.


Ballonfeesten

Iedere avond worden bezoekers aan de ballonfeesten in Joure getrakteerd op een prachtige show van opstijgende heteluchtballonnen. Vooral de special shapes zorgen voor een spektakel. U kunt dit evenement bekijken vanaf de tribune, maar u kunt ook zelf mee in één van de ballonnen.

 

Culturele evenementen:

Fries straatfestival

Eind mei vindt in Leeuwarden een theater- en muziekspektakel plaats. Honderden optredens op diverse podia in het centrum vermaken tienduizenden bezoekers. Een niet te missen spektakel.


Sint Piter intocht

Het sinterklaasfeest gaat al jaren aan Grou voorbij. Op 21 februari wordt hier nl het Sint Piterfeest gevierd. De intocht vindt plaats bij hotel Oostergoo.

 

Visserijdagen
Eind augustus staat Harlingen - Friesland´s enige zeehavenstad- vier dagen lang bol van de muziek, zang, dans, sportieve evenementen, kunst, folklore en veel, veel meer. Dit alles tegen een decor van ruim vijfhonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

 

 

Lokale evenementen:

Naast de vele evenementen die provinciaal en landelijk aandacht trekken, zijn er diverse lokale evenenten te bezoeken. Zo vinden in diverse dorpen de zogenaamde Iepenlofspullen plaats; dit zijn friestalige toneel- en musicalvoorstellingen in de openlucht. Ook kennen veel dorpen een traditioneel dorpsfeest; de Merke. Vaak vinden optredens van bekende artiesten plaats. De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt voor markten, braderieën en muziekvoorstellingen in de openlucht.

Informeer bij de lokale VVV voor meer informatie of klik hier